Geeks With Blogs

News
Steve Clements .Net and then some....

After downloading Vista Enterprise from MSDN and finally got round to installing it!!! And wow!! It's really is pretty! a total joy to use.

To top it off I installed Office 2007 and am publishing this post with Word 2007.

I have had a couple of problems installing it with a few things not working straight away I had to search around for some drivers and my printer software wont install but the drivers are OK.

My PC has a rank of 4.0 on the "Vista Scale" out of (apparently) 5.9(?) see more here; next year when I hopefully get a Quad Core machine I will be at or above 5.9! I have two monitors which function fine (although I would have liked to have seen a utility for sending windows to different monitors instead of using something like Multi Mon).

A couple views from Vista....
(One of my favs!)

IE7 with Graphite colour.....

Now a couple of problems that are bugging me perhaps someone can shed some light....

When running VS 2005 Team for software devs I get this...

...if I click Run Program it seems to work fine? Checking for solutions online tells me there is an issue but nothing more

Then there is User Access control, every time I try and run something like Computer Manager my screens go Black for a split second then I get asked if I want to allow it...I can see the benefit of this but surely logged in as Admin running parts of the OS should be OK or at least remember that I have allowed it?!? If I turn it off I am greeted with a warning every time I log in.

Going to continue re-installing my software and see what else pops up. J

Posted on Thursday, December 14, 2006 10:22 PM Vista | Back to top


Comments on this post: Vista Installed :)

# re: Vista Installed :)
Requesting Gravatar...
Wow - a 4.0? I installed it for a test run on two laptops I have here...one scored a 1.0 and the other a 3.0
Left by Lou Vega on Dec 15, 2006 12:17 AM

# re: Vista Installed :)
Requesting Gravatar...
Yup, VS 2005 has issues... but I'm sure that SP1 will have addressed that:

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=BB4A75AB-E2D4-4C96-B39D-37BAF6B5B1DC&displaylang=en

C
Left by Carl Wright on Dec 15, 2006 9:34 AM

# re: Vista Installed :)
Requesting Gravatar...
Hi Carl, thx for your tip.

I have installed SP1 and now I have a new message!
Visual Studio 2005 Sp1 requires the Update for Windows Vista to run with Admin permissions.

I have run Windows update but nothing....
Clicking the link on the popup to learn more about using VS on Vista takes me here,
http://go.microsoft.com/en-gb/ms123402(msdn.10).aspx (which is nothing!)
Left by Steve on Dec 16, 2006 9:58 AM

Your comment:
 (will show your gravatar)


Copyright © Steve Clements | Powered by: GeeksWithBlogs.net