Geeks With Blogs
Paul Lee Sharepoint bumps and bruises April 2009 Entries
IronPython - Sharepoint programming for the rest of us
For those of us who want to start programming sharepoint but get intimidated by the extensive setup needed to begin with C# and visual studio, IronPython is for you. Frankly, I have been too lazy to take on the task of installing and configuring visual studio on a VM with MOSS. My background(many moons ago) is java development. I'm not a python expert. Nor am I a sharepoint programming expert. I may not even be considered a java expert anymore. And I'm definitely not a C# or .NET guy. I'm writing ......

Posted On Wednesday, April 29, 2009 10:35 PM

Stsadm createsite doesn't create default groups
If you use: stsadm -o createsite [required fields] -sitetemplate STS#0 to create your site collections, the default groups are missing (Owners, Visitors, Members). If you create your site collections without the -sitetemplate option, when you first visit the site, you get a page to choose a site template followed by a page to to setup the default groups for the site. Nice. If you're like me, you create 50 sites with the -sitetemplate option before figuring out there are no default groups.... So what ......

Posted On Wednesday, April 29, 2009 5:11 PM

Sharepoint Crawls stop working - Part 2
Environment: SIngle server farm - Windows 2003 - MOSS SP1 I found another server with the same "access denied" error in the crawl logs. So I applied the Loopback fix but then another error: The system cannot find the path specified. (Exception from HRESULT: 0x80070003) After searching the internet, I found the solution. You have to make sure the "gthrsvc" folder exists under your search account's Temp directory. Then restart the search service. CMD> net stop osearch CMD> net start osearch Then ......

Posted On Wednesday, April 22, 2009 9:38 PM

Sharepoint lists stop receiving emails
Got woken up this morning by frantic people in Amsterdam. Their document libraries stopped receiving emails! First thing I checked was to make sure emails were still making it to the sharepoint server. To the IIS drop box at least... So I sent a test email there. Yep, they were definitely getting there. And they were disappearing too so that means the timer service was working and picking them up. So where the hell were they going? So I throttled the email events: After sending another test email, ......

Posted On Wednesday, April 22, 2009 1:47 PM

Sharepoint crawls stop working after server patch
Environment: MOSS SP1 with Feb CU - WIndows Server 2003 I noticed this issue today after installing the Feb CU last week. The sharepoint crawler was not crawling any sites that had a DNS alias to itself. For example, my servername was myserver01 and I have a DNS alias called myportal. The crawler would not crawl http://myportal and anything under it. This sucks. My error from the event viewer: Access is denied. Check that the Default Content Access Account has access to this content, or add a crawl ......

Posted On Wednesday, April 22, 2009 12:18 PM

Copyright © Paul Lee | Powered by: GeeksWithBlogs.net